top of page

IVECO BUS jaunumi - ilgtspējīgas mobilitātes risinājums


FlixBus kopā ar IVECO BUS izvēlējas ilgtspējīgas mobilitātes risinājumu: izmantot dabasgāzi kombinācijā ar biometānu

1.jūlijā pirmais ar biogāzi darbināms Crossway CNG (Compressed Natural Gas - Saspiesta dabasgāze) FlixBus ir uzsācis darbību starptautiskajā autobusu līnijā Amsterdama un Brisele.

FlixBus autobusu operatora izvēlētais modelis ir 13 metrus garš. Ar kopējo ietilpību 1,260 litri, transportlīdzeklis ir pielāgots 600 km garām distancēm. Tas ir aprīkots ar jaunākās paaudzes IVECO PEER 9 CNG dzinēju, kas nodrošina 360 hp vai 265 kW. Autobuss Crossway CNG ir īpaši draudzīgs videi, jo darbojas ar biogāzi.


Vides un sabiedrības veselības aizsardzība

Autobuss Crossway CNG piedāvā augstu veiktspēju dabas piesārņojumu un skaņas emisiju samazināšanai. Izmantojot dabasgāzi, smalko daļiņu emisijas līmenis tiek samazināts līdz gandrīz nullei, un slāpekļa oksīda emisijas tiek samazinātas par vairāk nekā trešdaļu. Trokšņa līmeni samazina uz pusi, kas dod iespēju vadītājām un pasažieriem baudīt transportā pavadīto laiku klusumā. Dabasgāzes transportlīdzeklis ir vienīgais pierādītais risinājums bez fosilā kurināmā, kas ir pieejams par pieņemamu cenu, lai risinātu mobilitātes problēmas.

Crossway CNG palīdz saglabāt dabas resursus. Tie ir 100% saderīgi ar biometānu, ko iegūst no organiskajiem atkritumiem. Transportlīdzeklis, ko darbina ar biogāzi, ļauj ievērojami samazināt CO2 emisijas.

Metanizētie sadzīves bio atkritumi ir piemērs tam, kā pārdomāta atkritumu apsaimniekošana var uzlabot oglekļa emisijas procesus transportam. Tā pilnībā atbilst Eiropas zaļā režīma prasībām un ir ļoti izdevīga un efektīva. IVECO BUS ir Eiropas gāzes mobilitātes līderis, kas 2020. gadā pārdeva aptuveni 1000 CNG autobusu.


Autobusam Crossway CNG ir gudrs dizains, kas iekļauj kompaktas gāzes tvertnes jumtā. Šī ekskluzīvā patentētā funkcija optimizē transportlīdzekļa smaguma centru, lai nodrošinātu lielāku stabilitāti uz ceļa. Tas arī palielina transportlīdzekļa vadītāja un pasažieru komfortu, dod transportlīdzeklim zemāku kopējo augstumu (3,455 mm), kas nozīmē, ka to var ekspluatēt bez problēmām.


Komforts un pieejamība

Crossway CNG ir dažādas priekšrocības: lietošana, braukšanas spējas, vadītāja sēdekļa ergonomika, aktīvā un pasīvā drošība (ABS, ASR, ESP, LDWS) un uzticamība. Transportlīdzeklis ir pielāgots katram pasažierim.Tā priekšējās un vidējās dubultdurvis (platums 1,200 mm) piedāvā hidraulisko rampu, vietu pretī vidējām durvīm vienam ratiņkrēslam un 5,1 m3 lielu bagāžas nodalījuma tilpumu.

Transportlīdzeklis nodrošina teicamus ceļošanas apstākļus un komfortu 44 sēdošiem pasažieriem. Viņi var izmantot galdu atzveltnes sēdekļu aizmugurēs, žurnālu tīklu, bagāžas telpu, 2 LCD monitorus 19 ", tualeti, gaisa kondicionieri. USB porti ļauj pasažieriem uzlādēt mobilos tālruņus, planšetdatorus, MP4 atskaņotājus.

“Mēs esam ārkārtīgi lepni, ka FlixBus izvēlējās Crossway bio-CNG, lai tādā veidā uzsāktu savu pirmo starptautisko biogāzes līniju. Tas ir lielisks piemērs kā ar unikālu, pārbaudītu un nobriedušu tehnoloģiju palīdzību samazinātu CO2 emisijas.” Stéphane Espinasse, IVECO BUS zīmola vadītājs.


bottom of page