top of page

Iveco Bus autobusi Latvijā rada mūsdienīgu un komercpārvadājumiem izdevīgu piedāvājumu.

Updated: Jul 15, 2020


Zīmola attīstītājs: “Iveco Bus autobusi Latvijas tirgū rada konkurētspējīgu, mūsdienīgu un komercpārvadājumiem izdevīgu piedāvājumu.”


Uzņēmums ALKOM-TRANS Latvijas tirgū darbojas jau 28 gadus, un šajā laikā ir rūdījies kā tērauds – ieguvis pieredzi, iemantojis klientu cieņu un uzticību, stabili gājis cauri daudzajām krīzēm Latvijas autotransporta tirdzniecības nozarē. Šobrīd uzņēmumam ir svarīgs un ambiciozs mērķis - attīstīt Latvijas tirgū Eiropā populārā zīmola Iveco Bus autobusus, iepazīstinot un pārliecinot Latvijas patērētāju par šī transporta komerciālo izdevīgumu, kvalitāti un piemērotību Latvijas tirgum. ALKOM-TRANS autotehnikas pārdošanas vadītājs Aleksejs Lisenkovs pauž pārliecību, ka tuvākās piecgades laikā IVECO BUS autobusi aizņems 10-15% autobusu tirgus. Uzņēmumam ir skaidra vīzija un plāni, kā šo mērķi sasniegt.

Ar kādiem izaicinājumiem uzņēmumam nākas saskarties, attīstot IVECO BUS autobusu zīmolu Latvijas piesātinātajā tirgū?


Uzņēmums ALKOM-TRANS Iveco Bus zīmolu Latvijā attīsta jau astoņus gadus. Taču tirgus tik tiešām ir ļoti piesātināts. Latvijā gadā kopumā tiek reģistrēti ap 250-300 jauni autobusi, un visiem tirgus spēlētājiem no šī pīrāga jāizcīna sev pa gabalam.

Turklāt iespraukties starp zīmoliem, kas Latvijā jau ir kopš 90. gadu sākuma, ir sarežģīti. (1992. gadā Latvijā bija tikai divi autobusu dīleru centri Volvo un Setra.) Latvijā patērētāji ir konservatīvi – izmanto to ražotāju produkciju, kas tiem ir pazīstama, un ar lielu piesardzību izmēģina kaut ko jaunu.


Kāpēc izvēlējāties Latvijā attīstīt tieši Iveco Bus autobusu zīmolu?



Ikviens uzņēmējs biznesu veido, lai nopelnītu, taču papildus tam uzņēmumam ALKOM-TRANS ir liels gandarījums attīstīt Latvijā tieši Iveco Bus zīmolu. Tas ir līdzvērtīgs pasaules klases autobusu zīmoliem – vienā kategorijā ar Mercedes autobusiem. Kā uzņēmēji, mēs redzam, ka Iveco Bus transports ir vajadzīgs Latvijas patērētājiem – tam ir demokrātiska cena un ļoti augsta kvalitāte. Šo transportu dēvē arī par money maker transportu, jo to ir izdevīgi izmantot tieši komercpārvadājumiem.

Pateicoties kvalitātei, ekonomiskumam un citām priekšrocībām, Iveco Bus autobusi ir ļoti novērtēti un populāri daudzās Eiropas un Skandināvijas valstīs, aizņem apmēram 20-25% kopējā autobusu tirgus, piemēram, Luksemburgā kursē daudz šī zīmola autobusi, savukārt Parīzē bieži var redzēt Iveco Bus elektroautobusus.

Uzņēmumam, kas veic autotransporta tirdzniecību, ir jānodrošina arī labs serviss. Tā ir ALKOM- TRANS priekšrocība. Mēs vēršam īpašu uzmanību tam, lai klienti saņemtu operatīvu servisu – ja uz ceļa gadās kādas problēmas, mūsu darbinieki ar konsultācijām vai arī klātienē nekavējoties palīdz risināt situāciju. ALKOM-TRANS servisā izmantojam modernākās auto diagnostikas un remontiekārtas, kas ļauj veikt ātru, precīzu un kvalitatīvu remontu. Nodrošinām transportam garantijas un pēcgarantijas servisu, kā arī auto rezerves daļu piegādi. 90% gadījumu apkalpojam Iveco Bus transporta līdzekļus, taču veicam servisu jebkāda zīmola komerctransportam un autobusiem.


Vai Iveco Bus zīmola transports Latvijā radīs jaunas vēsmas, modernus risinājumus?


I

veco Bus ir viens no pirmajiem autobusu zīmoliem, kas sāka izstrādāt ekoloģisko transportu, ieguldot laiku un resursus tā attīstībā. Šobrīd aktīvi tiek attīstīts virziens CNG jeb ar saspiesto gāzi darbināmie satiksmes autobusi. Šādiem autobusiem ir nākotne Latvijā, jo jau šobrīd tiem tiek ierīkotas uzpildes stacijas. Kā arī Iveco Bus zīmols attīsta elektroautobusus, arī šis transports ir kļuvis ļoti populārs Eiropā, un paredzams, ka arvien vairāk kursēs arī Latvijā.


Kas ir galvenie kritēriji, pēc kā Jūs vērtējat ALKOM-TRANS izaugsmi un attīstību?


Klientu atsauksmes ir rādītājs, kas mums dod gandarījumu un apziņu, ka ejam pareizajā virzienā. Klienti, kas iegādājušies IVECO BUS transportu vai arī izmantojoši uzņēmuma pakalpojumus, atgriežas un iesaka mūs citiem.

Mums ir tālejoši mērķi – esam noslēguši līgumus ar uzņēmumiem, kas, piedaloties konkursā, ieguva tiesības nodrošināt pārvadājumus Latvijā reģionālajos maršrutos turpmākos desmit gadus. Sadarbība ar šiem uzņēmumiem mums ļaus palielināt transporta pārdošanas apjomu.


Kā arī esam noslēguši līgumus ar uzņēmumiem dažādās Latvijas pilsētās, sadarbībā ar tiem plānojam veidot jaunus IVECO BUS servisus Latvijas reģionos un nākotnē, iespējams, izveidot servisu tīklu.


Objektīvs rādītājs uzņēmuma izaugsmei ir apgrozījums un peļņa – arī šie rezultāti ALKOM-TRANS ar katru gadu aug. ALKOM- TRANS ir arī radījis savu unikālu produktu – Galaxy Interiors autobusu interjerus. Pastāstiet par to!


Uzņēmums ALKOM-TRANS piedāvā izstrādāt transportam individuāli pielāgotu interjeru. Visbiežāk interjerus veidojam Iveco Bus autobusiem, taču varam to izveidot jebkura zīmola autobusiem.


Ieviešot šo produktu, tas mūs motivēja kļūt elastīgākiem, radošākiem, jo interjers tiek veidots visdažādākajam transportam – arī speciālajam, piemēram, skolas autobusiem, militārajam transportam u.c.


Interjeru izveide autobusiem mums ir pavērusi plašākas iespējas, jo šo produktu piedāvājam ne tikai Latvijā, bet plānojam to attīstīt arī Lietuvā, Igaunijā, Skandināvijas valstīs, kā arī lūkojamies Austrumeiropas valstu virzienā. Šajā jomā Latvijā mums nav daudz konkurentu. Pāris uzņēmumu piedāvā šādu produktu, taču pieprasījums ir lielāks nekā piedāvājums.


Uzņēmums ALKOM-TRANS ir piedzīvojis vairākas valsts un transporta nozares krīzes. Kas Jums ir ļāvis saglabāt stabilitāti?


Esam sapratuši, ka krīzes nāk un iet. Pats svarīgākais ir jebkuros apstākļos turpināt strādāt. Piemēram, šobrīd, kad daudzi uzņēmumi cenšas ietaupīt, uz kaut kā rēķina samazināt izdevumus, ALKOM-TRANS iegulda resursus un līdzekļus zīmola Iveco Bus attīstībā un popularizēšanā. Mēs esam pārliecināt, ka arī krīzes laikā neapstājoties, bet solīti pa solītim ejot uz priekšu, būs vieglāk pārdzīvot sarežģīto laiku.


ALKOM- TRANS vienmēr ir tiecies dzīvot bez parādsaistībām, mums nav kredītu bankās. Savulaik, kad tika veidots uzņēmums, autoserviss, iegādāts aprīkojums, mēs to darījām par bankas piešķirtajiem kredītlīdzekļiem. Taču, iestājoties 2008. gada krīzei, bezdarbam un vispārējam apjukumam, uzņēmuma vadība pieņēma svarīgu lēmumu – dzēst pilnībā visas kredītsaistības.


Apziņa, ka uzņēmumam nav parādu sloga, ļāva vadībai justies droši un stabili. To, protams, izjuta arī uzņēmuma darbinieki, un tas arī viņiem ļāva justies droši un stabili.


Šajā pavasarī ALKOM-TRANS atzīmēja savu 28. dzimšanas dienu! Kādas ir galvenās atziņas, kā kļūt par ilgdzīvotāju uzņēmumu vidē?


Uzņēmuma galvenā vērtība ir komanda, darbiniekiem ir jāzina, ka darba devējam ir svarīga viņu labklājība un nākotne. ALKOM-TRANS vadība vienmēr ir rūpējusies par to, lai darbinieki justos labi, droši un stabili. Piemēram, nekad nav maksātas aplokšņu algas, visi darbinieki saņem oficiālu algu. Uzņēmumā ir ļoti zema darbinieku mainība – daudzi tai skaitā vadība, grāmatvedība, šoferi, tehniskie darbinieki strādā kopš uzņēmuma dibināšanas. Es pats savulaik šajā uzņēmumā sāku strādāt ar domu – tad jau redzēs, kā klāsies pārbaudes laikā, un šobrīd strādāju šeit jau 18 gadu.


Kas Jūs motivējis tik ilgi palikt vienā darba vietā?


Galvenokārt brīvības sajūta – tas, ka uzņēmuma vadība dod iespēju darbiniekiem izpaust savu potenciālu, izaugt. Ja ir kāda ideja vai projekts, vadība to vienmēr izskata un bieži dod savu atbalstu tā realizācijai. Protams, svarīgs arī finansiālais aspekts, jo algas uzņēmumā ir augstākas par vidējo atalgojumu šajā nozarē Latvijā.


Zīmīgi, ka šogad ALKOM-TRANS dzimšanas diena iekrita ārkārtas situācijas laikā. Īpaši apaļās uzņēmuma dzimšanas dienās tiek organizēta liela balle ar populāru mākslinieku piedalīšanos un tradicionālo salūtu. Šogad ALKOM-TRANS nebija lielu svinību. Taču, kā katru gadu, uzņēmums pateicās saviem darbiniekiem, izmaksājot 13. algu. Tradīcijas ir svēta lieta, tās nedrīkst mainīt!

bottom of page